Een beetje schortig

reactie 0

Ik schreef eerder al over het ouderwetse huisvrouwenschort. Ik heb eindelijk een paar uurtjes gevonden om woorden om te zetten in daden. Een oud jaren 70 laken en een paar uurtjes achter de machine en ik ben een authentiek jaren 50 schort rijker.

Ik heb uit luiheid geen echt patroon gebruikt. Gewoon even gemeten waar ik hem op mijn heupen wilde hebben en hoe lang hij moest zijn. Rekening gehouden met figuurnaden bij de taille en wat uitloop aan de onderkant. Dubbel geknipt, strookje stof aangerimpeld, band er aan, zakken er op en klaar.

image

Een lockmachine maakte het hele werkje een stuk makkelijker omdat ik de gerimpelde strook direct kon zomen met een rolzoompje. Een omhulling van garen die de lokmachine automatisch maakt. Eigenlijk was het heel erg simpel. Waar dit schort me nog 4 uur kostte zal een volgende mij max twee uur bezig houden. Ik heb nog een stapeltje jaren 70 lakentjes liggen en een schort is geen schort. Ik hoop er dus binnenkort nog een te kunnen laten zien.

image

Oh, en dan maak ik de tailleband een stuk langer want ik heb nu niet genoeg voor zo’n koddige strik op mijn kont…

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.