De eenzame sok

reactie 0

In elk huishouden zijn ze te vinden. Meestal liggen ze in een speciaal mandje te wachten tot hun wederhelft de kop op steekt. Soms jarenlang totdat de eigenaar ze weggooit omdat nu toch wel duidelijk is geworden dat de sok alleen zal blijven. Dit is ook een eenzame sok, eentje die alleen zal blijven en toch gooi ik hem niet weg. Het is namelijk mijn allereerste zelfgebreide sok. Er gaat alleen geen tweede bij komen. Hij is namelijk te klein voor de babyman. En dat terwijl ik toch echt een peutermaatje heb gebreid voor mijn 8 maanden oude bonkie. Dus moet ik weer opnieuw beginnen met een eerste sok.

Sokken breien is iets waar ik al jaren tegenaan aan het hikken was, dit terwijl ik stiekem dol ben op wollen sokken. Vooral vanwege het gebrek aan irritant randje bij de teen. Toen een vriendin per ongeluk haar eigen sokken twee maten te groot had gemaakt, je ziet het kan de beste gebeuren, mocht ik ze hebben, hemels. Bij gebrek aan breiende oma besloot ik direkt dat ik dat dan maar moest kunnen, sokken breien.

Ik werd door mijn sokkenbreiende vriendin verwezen naar een simpel sokkenpatroon en op pad gestuurd met een zakje sokkenwol.

Zelf ben ik gezegend met een ruime maat 41 en dat is nogal wat om een eerste sok in te maken. Vandaar dat de keuze voor mijn eerste paar sokken op mijn zoon viel. Anderhalve dag op vakantie en veel kleine foutjes verder had ik hem dan af. Deze prachtsok, die met geen mogelijkheid over de hiel van mijn kind te krijgen is….

Maar ik haal hem niet uit, ik gooi hem niet weg. Het is mijn bewijs, ik kan sokken breien.

 

Nu nog een heel paar.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.