Collectif Caterina Sherwood swing dress

Reacties 15

Met een naam als Sherwood moest ik natuurlijk wel het bos in. Je zag mij in mijn filmpje op London Ege al kwijlen over deze tartan, dus toen ze mij vroegen of ik  de Collectif Caterina Sherwood wilde reviewen vond ik dat natuurlijk geen enkel probleem!

collectif jurk 1

Collectif jurk achterkant
Ik draag de swing jurk in een 20/3XL Hij zit echt super, meer kan ik bijna niet verwachten van een confectie jurk. Ja hij had smaller gemogen bij de taille maar hij trekt niet bij mijn borsten en dat is bij deze modellen het belangrijkste.

Mijn maten zijn op dit moment:
Borst 120
taille 95

Waar ik super blij mee ben is de lengte. Veel Retro kleding is naar mijn smaak niet lang genoeg maar met mijn 1.77 valt hij nog netjes over mijn knieën.

Een minpuntje vind ik de riem, hij is gelukkig lang genoeg maar er zitten geen oogjes en pieletje aan, daardoor kan je hem niet heel strak aansnoeren wat ik bij fifties jurken vaak erg mooi vind.collectif jurk 2

collectif jurk petticoatToen ik zag waar hij van gemaakt is moest ik even slikken want ik probeer vooral natuurlijke materialen te dragen, de meeste kunststoffen ga ik toch erg in zweten maar ik moet eerlijk zeggen dat de stof van 65% Polyester 32% Viscose 3% Spandex heel comfortabel is en de dikte hem heel geschikt maakt voor een najaarsjurk. Ook kreukt hij niet en dat is altijd mooi meegenomen.

Ik draag hem hier met een Mirols petticoat, die is niet nodig maar geeft net wat extra fifties oempf. De schoenen zijn al heeeeel oud en ik geloof van Cinderella.

Ik woon nu al in deze jurk, heel comfortabel en heel makkelijk te combineren! Deze print hebben ze ook in andere modellen en dit model ook in andere prints, volg je het nog?

Collectif Caterina Sherwood

Collectif was zo gul om mij ook nog een geniale pretty ugly christmas sweater te sturen, die laat ik jullie morgen zien!

Dit artikel bevat items die ik van een merk heb gekregen, lees voor meer informatie mijn disclaimer

Zou jij deze jurk aantrekken?

15 reacties

 1. Ik zou deze print nooit zelf uitkiezen, maar hij staat je geweldig! Grappig hoe een design zo anders kan zijn aan een kledingrek of bij iemand aan… ik ga ruiten toch nog een kans geven!
  Geertruurzaam onlangs geplaatst…Recept vegan poffertjes

 2. Denisennn

  Wow die is zó leuk! Ik heb zelf de SS15 donkerblauwe polkadot variant van dit model, die kreukt wel een beetje erg… Maar hij is zooo leuk!

  Ik denk dat ik deze ook ga bestellen…

 3. Ik zou deze jurk zeker aandoen, ik ben gek op deze stijl, de kleur en het ruitjespatroon :). Hij staat je prachtig trouwens!
  Patricia onlangs geplaatst…Review: Cooties

 4. Mooie jurk! Vind de ruitenprint ook erg leuk hoewel ik daar weinig jurkjes van heb. Goed excuus om binnenkort weer te shoppen ;-). Weet je of ze hiervan ook een pencil dress variant hebben? Bij de derde foto van boven krijg ik trouwens echt Joan Holloway vibes haha, leuk!
  Kiran onlangs geplaatst…A personal ode to the pencil skirt & dress

 5. Lana

  Ja! Deze print hebben ze ook in een pencil! Je kan me geen groter compliment geven dan me vergelijken met Joan Holloway, so THNX!!

 6. Hilde

  Mooi zeg, ziet er goed passend uit!
  mooie foto’s ook.
  En de stof is dus niet zweterig?
  Ik zou zoiets zeker aantrekken!
  O en ik moest wel een beetje lachen om “pieletje”. Zo noem ik het ook, maar is vast niet de officiële benaming?

 7. Geweldige jurk, zou ik zeker dragen. Ook goed om te weten dat de stof, ondanks dat het geen katoen is, toch lekker zit. Ik moet bekennen dat ik meteen naar hun site ben gegaan en heb ingeslagen voor komende zomer of deze winter met een vestje. De Productplacement werkt dus feilloos…
  Sandra Robben onlangs geplaatst…Traktatie Martin

 8. Lana

  Wat jammer! Hij valt bij mij ook hoger dan mijn natuurlijke taille maar ik vond het niet storend.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.