Christmas pudding stap 3: Feed me!

Reacties 9

“Ugh Lana is die Christmas pudding nu nog niet klaar?” nee sorry, er zijn nog twee stappen te gaan, het voeren en het serveren. Gelukkig is deze stap, het voeren, supermakkelijk. Je hebt alleen een leuke fles drank, je Christmas pudding, bakpapier en folie nodig. Oh en je moet het elke week herhalen.

Ben je nog niet begonnen aan je pudiing? Geen probleem, je kan nog tot twee weken voor kerst beginnen. Klik hier voor stap 1 en stap 2

Christmas pudding stap 3 voeren-leesvoer-recept-blog-kerst-brandy en puddingHaal je pudding uit zijn opbergplaats en haal de theedoek, het folie en het bakpapier er af. Sprenkel dan twee eetlepels drank over het geheel. Dek hem af met een vers stuk bakpapier en nieuw folie. Wikkel de theedoek er weer omheen en zet hem terug. Zet in je agenda een reminder om het volgende week weer te doen, en de week er na en de week er na, nou ja je snapt het.Christmas pudding stap 3 voeren-leesvoer-recept-blog-kerst-opnieuw afdekken

Op zich maakt de soort drank niet zoveel uit, ik ben gegaan voor een mooie brandy maar je kan ook prima calvados of zelfs whisky gebruiken. Ga niet met likeur voeren want de pudding is al erg zoet. Ik kan er trouwens niets aan doen maar ik moet bij het tikken van dit stukje enorm aan de film “Little shop of Horrors” denken.

Waar ga jij je Christmas pudding mee voeren?

9 reacties

 1. madelief

  Sta een beetje in dubio…..een 14 en een 16 jarige aan de kersttafel! Maar ach wat zijn nu die paar eetlepels en ik moet ze toch een keer met drank om leren gaan…..Zij vinden het vast machtig interessant 😉 dub dub….nog advies?

 2. Lana

  Ik zou er een non alcoholisch dessert naast serveren. Stiekem zit er best veel alcohol in als je het allemaal bij elkaar optelt. Ik ben bezig met een bijpassend kinderrecept

 3. Ha! Fijn dat je er ook een kinderrecept bij maakt. Mijn zesjarige vond het al heel oneerlijk dat hij de pudding niet mocht proeven.
  Anita onlangs geplaatst…Weblog 156

 4. Charlotte

  Ik kijk ook uit naar een kinderrecept!

 5. isa

  In overleg met mijn man is hij vandaag gevoerd met grappa! Diezelfde man had vorige week beloofd het gas uit te zetten toen hij naar bed ging. Gelukkig zat er genoeg water in want de volgende ochtend was hij nog aan! Maar de pudding rook heerlijk dus maar verder gegaan.
  Wat is overigens de functie van het bakpapier?

 6. Marc

  Als ik bij stap een sherry heb gebruikt kan ik dat dan ook bij stap drie gebruiken?

 7. Lana

  Natuurlijk! Ik gebruik liever iets complementairs maar het kan zeker geen kwaad

 8. S.tel

  Dag Lana, wat komt er nog na het voeden van de pudding? Hoe moet je hem opdienen bijvoorbeeld? (Wij gaan weg dus moet mijn inkopen vast gaan doen.)

 9. Lana

  Het opdienen wilde ik de 23ste gaan bespreken. Daar heb je nog meer drank bij nodig, we gaan hem flamberen, en je kunt de pudding serveren met ijs of vla, zelfgemaakt of gewoon gekocht.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.