Christmas pudding: Stap 1

Reacties 17

Ik ben echt dol op christmas pudding en het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken, het kost alleen wel wat tijd en je moet ruim op tijd beginnen. Daarom dit jaar een stap voor stap christmas pudding along op LeesVoer. Doe mee en zet met kerst een geniaal dessert op tafel! Vandaag de eerste stap die verschrikkelijk makkelijk is maar heel belangrijk. Fruit in de week zetten.

Wat heb je nodig?

– 400-500 gram gedroogd fruit
Traditioneel rozijnen, sultana’s en pruimen maar ik doe er ook abrikozen en cranberries doorheen. Vorig jaar had ik een heleboel vijgen liggen en die waren er ook heerlijk in.
– 175 ml Drank
Klassiek is brandy maar sherry doet het ook heel leuk.

Het enige dat we vandaag doen is het fruit in de week zetten.

Eind deze week gaan we de pudding in elkaar zetten. Ik geef alvast het boodschappenlijstje. 
150 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels honing
1 grote appel, goudrenet
100 gram bloem
125 gram beschuit, vermalen tot paneermeel
150 gram vet, schone witte reuzel kan maar het liefst runder niervet, vraag er naar bij de slager. Mocht je een vegetarische christmas pudding willen maken dan kan je boter gebruiken maar de reuzel is wel traditioneel.
3 grote eieren of 4 kleine
1 sinaasappel (biologisch) we gebruiken de schil
1 theelepel baking soda
snuf zout

Kruiden
– kaneel
– kruidnagel
– wat je nog meer lekker vindt

Materiaal
Grote pan
pudding vorm met deksel, ik gebruik hier een plastic bak met deksel van de ikea voor.
christmas pudding Ik kreeg bericht dat deze bak de vijf uur stomen niet overleefde bij iemand. Beter een andere dus. Ik had uiteindelijk een stenen schaal die ik met honderdmiljoenmiljard folie dichtgemaakt heb.

Stap 2 vind je hier

Doe je mee?

17 reacties

 1. Charlotte

  Enneuh, ik doe dus mee! Wel even drank halen, aangezien ik het anders met amaretto moet doen 😉

 2. Miriam

  Volgend jaar ga ik dit zeker doen 🙂 Dit jaar zitten we met 2 zwangere aan tafel hihi
  Lijkt me zo leuk om te doen, ben echt een toetjesmens 🙂

 3. Susan

  Heerlijk! Besloot 2 jaar geleden er eentje te maken, een versie met alle denkbare gedroogde soorten fruit en heb hem een paar weken whiskey gevoerd. Sjeu, het resultaat mocht er zijn maar vooral ook de pret van het bewuste aftellen naar kerst 😀

 4. Isa

  Wat een superidee! Ik ga morgen meteen beginnen. Wil dit al zo lang. Echt gaaf!

 5. madelief

  Leuk ik doe ook mee, heb al drank gehaald dus dat moet goed komen! Wat moet de inhoud van die puddingvorm zijn? En voor hoeveel personen is het?

 6. Lana

  Hoeveel personen, een weeshuis! Het is super machtig. 1,5 tot 2 liter moet genoeg zijn

 7. Isa

  Ik sta met smart te wachten op stap 2!

 8. Danielle

  Ooo ik loop achter… Ik ga morgen gelijk fruit weken 😉

 9. Barbara

  Wat leuk! Zin om mee te doen alleen ik eet geen tarwe. Bloem vervang ik gewoon Door speltbloem maar ik zit een beetje met die paneermeel in mn maag. Weet niet echt een tarwevrije vervanger, iemand een idee? Of zou ik ook gewoon meet speltbloem kunnen en de paneermeel weglaten, wat denken jullie?

 10. S.tel

  Wil ook nog gaan beginnen, maar als niet-drinkers vraag ik me af of ik ook wodka (gebruikt voor vanille essence) kan gebruiken?

 11. Lana

  het kan maar het is, zeker voor niet drinkers, wel heel heftig

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.