Reacties 3

Brahms was een sadist

Heee allemaal, lang niet gesproken, alles goed? Ja in huize LeesVoer gaat het ook goed, veel veranderd. Het grootste monstertje is naar groep 3, het kleinste monstertje begint bijna met school. Meneer LeesVoer heeft promotie gemaakt. Lana werkt zich een slag in de rondte bij SuperBra. De schoonmaakster is op vakantie maar verder gaat het dus wel prima. Behalve dat Lana het nodig vond om een nieuwe hobby op te pakken…

Mijn nieuwe baan is echt fantastisch maar de tijd die daar in zit stopte ik eerder natuurlijk in dingen maken en daarover schrijven. Ik miste de creativiteit en het plezier dat ik daar uit haalde. Maar de breiwerkjes en half affe fiftiesjurken gaven eigenlijk alleen maar stress: deze is ooooook nog niet af. Toen kwam Lady Geek met een voorstel: Kom meedoen aan een projectkoor. Vijf lange repetitiedagen, tussendoor een beetje extra oefenen en dan op 4 november het requiem van Brahms zingen.

Leuk! Doen we! Ik ben dol op zingen maar wilde niet bij een koor omdat ik mensen niet wil teleurstellen als ik niet kan komen op repetities, maar vijf keer moet toch lukken. Dus ik heb me ingeschreven, de bladmuziek gekocht en daarna gaan luisteren. Ja rare volgorde natuurlijk, maar anders was ik bang dat ik niet meer durfde… en dat bleek terecht.

Brahms is gemeen

Damn Johannes, mooi hoor, maar ik vroeg me af: HEB JE EEN HEKEL AAN SOPRANEN??? Damn man, vooral die derde beweging. Ik heb de mazzel dat ik een natuurlijke sopraan ben en het extreme hoge dat je er in hebt gepuzzeld wel haal maar KOM OP ZEG.

Gelukkig hebben Lady Geek, ik en een derde bevriende sopraan een oefengroepje want met die 4 repetitiedagen van 10-16 red ik het echt niet. Het helpt ook niet dat ik geen noten kan lezen. Gelukkig kan ik heel veel op gevoel doen en snap ik wel hoe notenprogressies gaan. Dat levert trouwens wel grappige situaties op tijdens onze minirepetities. De beide andere dames zijn namelijk wel klassiek muzikaal geschoold. We hebben op hele andere plekken moeite met het stuk.

Een slechtgetimede nazomerverkoudheid maakte onze laatste repetitie extra uitdagend. Waar ik normaal de hoge noten makkelijk haal was ik opeens een schorre alt… Maar we oefenen stug door, met behulp van vreselijke midi bestandjes en excuses aan de buren omdat er aan de andere kant van de muur een gehandicapte kip lijkt te kakelen.

Het is hard werken, veel oefenen, maar ook zo enorm gaaf. Als we tijdens de repetities met alle vier de stemgroepen aan het zingen zijn dan ga ik er helemaal in op. Mediteren en mindfulness heb ik altijd moeite mee, maar tijdens het zingen ben ik echt met niets anders bezig.

Dit is mijn favoriete uitvoering op Youtube. Zelfs voor mensen die geen klassiek liefhebber zijn is het een heel behapbaar en interessant stuk.

Mocht je nou geïnspireerd zijn en ons koor willen horen? Op 4 november in de Jacobikerk in Utrecht is de uitvoering. Je kan hier kaartjes kopen.

Heb jij wel eens in een klassiek koor gezongen?

In categorie: Huis
Reacties 12

Lana, waar ben je?

Lana, waar ben je? Die vraag krijg ik van alle kanten, mailtjes en berichtjes met de vraag: er is toch niets aan de hand? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Ik ben aan het werk. Er kwam een ongelooflijke kans voorbij voor me en die heb ik met beide handen aangepakt. Helaas lijdt LeesVoer daar nu onder.

Omdat ik maar beperkte kinderopvang afneem is het helaas het een of het ander. Mijn nieuwe baan is zo gaaf dat ik er het liefste elke vrije minuut aan besteed. LeesVoer zal dus in een andere vorm moeten doorgaan. Ik zal echt nog wel eens wat schrijven, als ik iets moois heb gemaakt, een gave fotoshoot heb gehad of ergens een hele sterke mening over heb. Maar niet meer in het volume dat jullie voorheen van me gewend waren.

“Wat is die fantastische baan dan Lana?” Lees Meer

In categorie: Werk
Reacties 3

Rogue one, wat vreselijk dat ik hier zo blij mee ben

Het is 2017 en ik kom de bioscoop uit na het zien van Rogue one, zielsgelukkig omdat ik eindelijk iets heb gezien waar ik al zo lang op wacht: Een blockbuster met een vrouw in de hoofdrol die door alleen de persoonlijke voornaamwoorden te veranderen door een man gespeeld had kunnen worden. Dit is zo belangrijk voor me omdat dit NOOIT gebeurt. Lees Meer

Reacties 4

Wat heb ik allemaal gemaakt in 2016: Deel 1

Er is veel aan te merken op 2016 maar het is ook het jaar waarin ik beter leerde naaien. In plaats van men neme en pleuren en hopen dat het goed komt begon ik patronen echt aan te passen op mijn lijf. Ook was dit het jaar dat ik eigenlijk meer patronen heb gefrankensteind dan gewoon recht uit de envelop genaaid. Ik blijf een rebel.

Perfect aansluitend vespa bloesje

Lees Meer

Reactie 1

Vrolijk glitterfeest en gelukkig nieuw haar

Ik ben een sucker voor vintage haaraccessoires. Helaas zijn die moeilijk te vinden en rete duur. Dan is het natuurlijk heel erg leuk om er achter te komen dat er in de drogist superleuke retro glam spulletjes liggen.

Ik was uitgenodigd voor een haarworkshop van Zenner met een presentatie van de feestdagencollectie. Ik heb dat geprobeert te vloggen maar ik had de peuter weer bij me en eerlijk is eerlijk, mijn opnames waren gewoon ruk. Ook was het idee om moderne opsteekkapsels te maken niet helemaal aan mij besteed. Maarrrrr Het materiaal dat we er bij kregen zeker wel! Lees Meer