Bloemenjurk

Reacties 14

Ik moet soms gekke dingen doen, ik heb het nodig. Daarom was ik zo blij met GisHWheS, anders had ik nooit een reden gehad om in een jurk gemaakt van kippengaas en bloemen op Utrecht Centraal te staan. Seriously!

ITEM 36 IMAGE. Create a cocktail dress or tux out of flowers (you can use foliage, but at least 50% needs to be flowers). Photograph yourself in a contrasting “greenless” urban setting. 56 POINTS

Natuurlijk hadden we bloemen nodig, gelukkig is er op zaterdag in Utrecht een bloemenmarkt aan de oude gracht. Om half 6 gingen mijn teamgenoot en ik langs de stalletjes om te vragen of ze bloemen haddendie weg konden voor een klein prijsje. Toen we uit hadden gelegd waar het voor was kregen we een hele bakfiets vol bloemen mee voor 5 euro.

bakfiets vol bloemen voor bloemenjurk

Gishwhes bloemenjurk making off

Die avond heb ik uren gewerkt aan een goed passende top van kippengaas. De volgende dag heb ik non stop aan de jurk gewerkt van acht uur ’s ochtends tot twee uur ’s middags. Toen kon ik er niet meer onderuit. Hij was klaar en ik moest er aan geloven.

Omdat we een groenloze urban setting moesten hebben wilden we naar Utrecht Centraal gaan, de enige manier om daar te komen met de jurk intact was hem aantrekken, naar het stationnetje wandelen, met de trein naar Utrecht Centraal en door het station heenlopen naar de trappen aan de achterkant…

Helaas kregen we de jurk niet strak genoeg en hij woog ongeveer 10 kilo dus het was nogal een uitdaging.  Maar dan heb je ook wat!

GisHWheS bloemenjurk 4

Ja dat zijn inderdaad laurierblaadjesschoenen. Ik kreeg door deze opdracht wel veel meer respect voor de deelnemers aan project Runway. Het is echt niet makkelijk!Gishwhes bloemenjurk collage

GisHWhes Bloemenjurk 5

Bloemenjurk Gishwhes

GisHwhes bloemenjurk 3GisHwhes bloemenjurk 2De prachtige foto’s zijn gemaakt door mijn lieve vriendin miss Hippo en zonder de hulp van Lady Geek had ik Utrecht Centraal niet overleefd!

GisHWheS bloemenjurk 6

 

14 reacties

 1. Claartje

  Prachtig! Het is dat die jurk te zwaar Is en de bloemen al lang verlept maar anders zou ik zeggen dat je deze vaker aan moet. Gelukkig heb je genoeg (?) andere gebloemde jurken

 2. Prachtige jurk heb je gemaakt, jammer dat er nu geen bloemencorso is want dan was je de koningin geweest !

 3. hennie

  Jeetje, dat is nog eens uit je comfort zone komen! Geweldig. Mooi. Prachtige foto’s schitterde make up. Ben benieuwd naar de volgende uitdaging. Have fun.

 4. Margriet

  Prachtig. Wat een idee!
  Wat zullen jullie een lol hebben gehad. Melig zeiden wij vroeger dan.
  Ik mis je bril, heb je ook lenzen.
  Geweldig dat je zo’n idee dan gewoon ook uitvoert.

 5. Barbera

  Echt te gek, je jurk en je moed om daar te lopen en te staan. Ik had je graag ‘live’ willen zien!

 6. Mariel

  Wauw!! Prachtig…. echt een kunstwerk.

 7. Regina

  Tofff!! Hij staat je super! Prachtig met je rode haar! Jammer dat je de jurk niet in de kast kan hangen hea;)

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.