Fat girls like cutouts too!

Reacties 6

Vroeger was shoppen als plus size vrouw een drama. Ik had als jonge tiener al maat 44 en het was er gewoon bijna niet, en al helemaal niet in opvallende kleuren, prints en modieuze ontwerpen. Nu hangt dat nog steeds amper in de winkel maar online kan je van alles vinden als je weet waar je moet zijn.  Mijn hofleverancier als het niet direct om retro kleding gaat is Asos.com. Ze doen heel veel goed maar ik heb opbouwende kritiek. Ik kocht namelijk een fantastische Asos Curve jumpsuit maar daar miste iets aan.

Ik heb het geluk dat ik qua maat een beetje op het randje val. Ik kan vaak in de grootste maat van een reguliere collectie nog wel wat vinden maar kan ook bij de plus size merken slagen en ook bij collecties voor lange mensen. Asos heeft een prachtige curve collectie die loopt vanaf maat 44/16uk tot en met 58/30uk. Het leuke is dat hun reguliere collectie al tot 46/18uk loopt en hun Tall collectie tot 48/20uk.

Een ding dat ik niet zo leuk vind is dat als een kledingstuk over verschillende lijnen wordt uitgegeven, de curve vaak leuke designelementen verliest. Deze gave jumpsuit is een perfect voorbeeld. In de normale– en Tall collectie versie heeft hij een leuke cutout op de buik. Bij de Curve collectie versie niet.

 Curve Jumpsuit

Tall Jumpsuit

Ik snap het, ik snap echt dat het voor een bedrijf moeilijk is om een voorloper te zijn in het aanbieden van fashion forward kleding voor dikkere vrouwen. Heel veel mensen vinden nou eenmaal nog steeds dat een dikke vrouw een zwarte tuniek moet dragen en niet te veel moet opvallen. Maar we kunnen dat beeld alleen veranderen als we opvallende fashion forward kleding kunnen kopen. Of maken natuurlijk maar niet iedereen heeft daar zin in.

Ik bestelde de jumpsuit in maat 50/22uk van de Curve collectie en 48/20uk van de Tall. Ik bestelde hem groter in de curve collectie omdat ik een relatief lange romp heb, anders is die te kort. Bij de tall is daar rekening mee gehouden dus kan ik gewoon mijn gangbare maat kiezen. Ook valt de Tall vaak wat ruim, ik draag daarvan ook vaak de 46/18uk.

Te lang!

Eerlijk is eerlijk, ik vind ze beiden tof maar met de cutout is het gewoon net meer een statement stuk. Maar jullie zien natuurlijk ook wat ik zie. De broekspijpen zijn veel te lang. Dat heb ik snel met de Tall collectie want met 1.77 zit ik aan de onderkant van die maatrange en mijn lengte zit absoluut niet in mijn benen.

Toch heb ik de Curve jumpsuit  teruggestuurd. Hij was iets te groot, vooral in de taille, maar een maat kleiner zou te kort worden voor mijn torso, ook moest en zou ik die cutout Ik vind het zo leuk dat je net een glimp van mijn tattoo ziet. Ik maak die broekspijpen wel wat korter en ga nu heel hard hopen op een lange zwoele zomer.

 

Dus op naar de naaimachine voor het inkorten van de pijpen. En Asos, Fat girls like cutouts too!

Welke had jij gekozen?

Dit artikel bevat affiliate links, als je iets koopt via deze links krijgt LeesVoer een klein percentage van het aankoopbedrag. Kost jou niets extra’s maar houdt LeesVoer draaiend. Lees meer in de disclaimer.

6 reacties

 1. Sabine

  Hmm.. ik vond de curve mooier vallen – de tall ‘bloest’ op de buik en heupen.
  Ik snap het overigens wel – ik vind cutouts leuk, maar dan op de arm of op het been. Midden op de buik zie je bij mij dan een blobje
  Asos kende ik nog niet, bestel zelf vaak bij Anna Scholz, dus die ga ik proberen.

 2. Lana

  Hahaha, ik zat echt te wachten op deze opmerking. Dat is echt het te lang zijn van de pijpen en net een andere houding op de foto, verder valt hij hetzelfde en sluit hij zelfs mooier aan, dat zie je ook op de andere foto’s. Cutouts zit niet iedereen op te wachten natuurlijk, maar ik vind het stom dat ze het alleen bij de Curve niet doen. Maak dan een echt ander ontwerp voor de curve.

  Asos is heel fijn winkelen en ze fotoshoppen hun modellen ook niet, vind ik heel prettig.

 3. Isa

  Ik vind hem zo leuk dat ik meteen op de website gekeken heb, maar het is allemaal van polyester, zit dat wel fijn?
  Om die reden zou ik om de cut out gaan, lekker luchtig

 4. Lana

  Not all polyester is created equal.

  Modern polyester is echt niet de plastic zak van vroeger. Ik vind hem heel prettig maar zal na 30 graden meer weten hahaha.

 5. Geke

  Hij staat je prachtig!
  Ik erger me wel vaker aan de cliché denkwijze van kledingmakers.
  Zelf ben ik ‘petite’ . Als ik dan naar de collectie kijk die ‘voor mij’ bedoeld is, zie ik heel veel crop tops, frullen en linten… Het is niet omdat ik klein en fijn ben, dat ik er ‘kinderachtig’ bij wil lopen…
  En de meer volwassen petite merken beginnen pas vanaf maat 36.
  Dus kleding kopen vind ik vaak zo frustrerend. Ironisch genoeg is sportkleding kopen dan wel weer makkelijk…

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.