Aan de bak

Reacties 5

Het zwangerschapsverlof in Nederland is natuurlijk bizar kort. Je baby is krap drie maanden en je moet alweer aan het werk. Voor vaders is het helemaal achterlijk, die twee dagen kraamverlof zijn eigenlijk een belediging voor de mannen, zij zijn dus kennelijk niet belangrijk genoeg als ouder. Maar er is nog een derde groep. De zzp-er, haai.

Ja het klopt dat wij tegenwoordig ook in aanmerking komen voor zwangerschapsverlof, die paar maanden wat financiële hulp zijn meer dan welkom. Het probleem ligt alleen na die periode. Als je dacht dat je op je vaste baan achter komt te liggen door er even uit te zijn, probeer dan maar een paar maanden uit het freelance wereldje te stappen.

Daarom sta ik dit nu te typen terwijl mijn computertje op een stapel kookboeken staat. Minibeeb is vier weken en zit midden in het krampjestijdperk. Zodra hij alleen ligt gaat hij uberzielig huilen. Het liefst zou hij de hele dag aan de borst liggen maar mama moet werken.

Gelukkig is daar de draagdoek, hup op de rug en ik kan weer aan de slag. Alleen heeft pukkie zoveel pijn dat ik hem non stop moet wiebelen. Zitten is er dus niet bij.

Maar er zijn wel weer wat belangrijke mailtjes de deur uit en jullie zijn weer bijgepraat. Ach, staand werken is toch gezonder…

5 reacties

 1. Barbara

  Herkenbaar 😀 Na 2 weken zat ik ook weer al wiebelend achter de computer de bedrijfsrekeningen te betalen, de administratie bij te werken en nog eens 1 of 2 weken later, hees ik mij weer in het overall om aan het werk te gaan.

 2. Damp

  Hoe herkenbaar, die dure rekenmachine op een verhoging (wiebel-wiebel), en een kind in een doek op de rug. Op de buik wil het amper, trust me, i’ve tried (iets met een groot hoofd, en armslag-gebrek voor jezelf)

 3. nadeel van staand werken is alleen weer dat je sneller kans hebt op spataderen…. Dus…. Ik was heel blij met mijn nul uren contract na de bevalling van de tweede. Ik heb gewoon nog twee maanden na mijn verlof nee gezegd tegen diensten (ook wel omdat mijn bekken nog behoorlijk pijn deed, maar toch. Had ik toch wel erg veel mazzel mee!

 4. hannah

  wow, ik wist niet dat je zo’n jong kindje al op je rug kon dragen! ik heb zelf geen kids, maar draag wel oppaskindjes. die moesten zeker de eerste 3 maanden altijd voorop;aldus de mama’s. maar achterop is veel handiger 😀

 5. Lana

  Het kan wel maar wel heel voorzichtig. Ik heb veel rugdraagervaring en er ooit les in gehad van een draagconsulent. Ook is mijn mini best maxi. Hij groeit nu al uit maat 62 hihihi

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.