Aan de bak

Reacties 5

Het zwangerschapsverlof in Nederland is natuurlijk bizar kort. Je baby is krap drie maanden en je moet alweer aan het werk. Voor vaders is het helemaal achterlijk, die twee dagen kraamverlof zijn eigenlijk een belediging voor de mannen, zij zijn dus kennelijk niet belangrijk genoeg als ouder. Maar er is nog een derde groep. De zzp-er, haai.

Ja het klopt dat wij tegenwoordig ook in aanmerking komen voor zwangerschapsverlof, die paar maanden wat financiƫle hulp zijn meer dan welkom. Het probleem ligt alleen na die periode. Als je dacht dat je op je vaste baan achter komt te liggen door er even uit te zijn, probeer dan maar een paar maanden uit het freelance wereldje te stappen.

Daarom sta ik dit nu te typen terwijl mijn computertje op een stapel kookboeken staat. Minibeeb is vier weken en zit midden in het krampjestijdperk. Zodra hij alleen ligt gaat hij uberzielig huilen. Het liefst zou hij de hele dag aan de borst liggen maar mama moet werken.

Gelukkig is daar de draagdoek, hup op de rug en ik kan weer aan de slag. Alleen heeft pukkie zoveel pijn dat ik hem non stop moet wiebelen. Zitten is er dus niet bij.

Maar er zijn wel weer wat belangrijke mailtjes de deur uit en jullie zijn weer bijgepraat. Ach, staand werken is toch gezonder…

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.