3X last minute Paasdecoratie

Reacties 8

Stel he, stel. Je hebt besloten lekker niets te doen met Pasen, gewoon niet! Maar op het laatste moment belt je moeder dat ze toch even langskomt of je kijkt naar je paasloze huiskamer en krijgt toch nog zin in iets in thema. Maar echt niet dat je daar veel tijd en geld aan gaat uitgeven. Mooi, dan heb ik drie low budget high impact ideeën voor je. Waarschijnlijk heb je alles al in huis en anders is een tripje supermarkt genoeg!

Je hebt voor alle opties nodig:

drie glazen van verschillende hoogtes
drie stompkaarsen, wit of in vrolijke lentekleurtjes

Een

Paasversiering 2Naast de glazen en kaarsen heb je voor deze versie eieren nodig. Doe voorzichtig de eieren in je glazen en zet ze ondersteboven. Als je twee verschillende kleuren gebruikt heeft het nog meer effect maar dat hoeft natuurlijk niet. Plaats de stompkaarsen er op en voilá een stijlvolle en simpele centerpiece voor salon of eettafel. Ik adviseer als je kleine kinderen of huisdieren hebt om de eieren eerst te koken… seriously.

Simpel maar doeltreffend!

 

 

Twee

Paasversiering 4Voor de tweede versie heb je een enorme zak budgetpaaseitjes nodig. Maak deze versie alleen als je je in kunt houden of als je ze op je werk kunt uitdelen of zo. Er gaan er heel veel in een glas, meer dan je denkt. Koop eitjes die qua kleur bij je kaarsen passen, sorteer ze uit op kleur en maak leuke combinaties. Zet de stompkaarsen er op en klaar!

Wel buiten bereik van kinderen zetten want anders zoek je over een maand nog eitjes.

 

Drie

collage vogeltjes in het glasoptie drie kost je een kwartiertje in plaats van vijf minuten maar het geeft ook een enorm cute effect.
Je hebt wat groen papier nodig en een paar van die gele piepkuikens.

Knip smalle reepjes van het groene papier, voor wat meer diepte kan je twee kleuren groen gebruiken.

Wrijf het papier bij elkaar tot het een beetje stro achtig wordt en je er makkelijk een volumineus nestje van kunt vormen.

Maak een nestje dat onder je glas past en plaats de vogeltjes er op. Zet je glas er voorzichtig overheen, zorg dat alle papiersprietjes er onder zitten.

Plaats de kaarsen op de glazen en klaar is je indrukwekkende pinterestwaardige paasdecoratie.

featured en facebook paasdecoratie

Zo, nu een paasseitje

 Heb jij paasversiering? Hoe ziet die er uit?

8 reacties

 1. Jolien

  M’n ouders brachten pas ’n opdraai-springkuiken mee waar de kinders al ’n hele tijd zoet mee zijn en vanmiddag gaan we ’n weekendje weg, dus echt veel versieren thuis heeft niet echt zin.

  Ik neem wel m’n eierverf mee (glossy effect voor gekookte eieren, 4 jaar terug per ongeluk teveel ingekocht), houten figuurtjes, mocht ik daar nog ’n tak vinden en misschien nog ’n paar raamstickers die de kinders ook erg leuk vinden en waar ze altijd lang zoet mee zijn… (Of om ruziën)… En slingers voor de verjaardag van m’n man morgen! 🙂

  Ik vind de piepkuikenoptie wel erg leuk! Choco-eitjes gaat ‘m niet meer worden, we hebben al ’n kleuter die zelfs verstopte (!) sleutels van de snoepkast vind om ’s ochtends maar vast te beginnen…

 2. Marjolein

  Ik heb deze van de week gemaakt:
  http://www.budgi.nl/huis-houden/draadjes-paaseieren-maken/

  Gevolg: alles onder de kleverige suikerprut, een rij druppende zielige ballonnen met draadjes die niet mooi bleven zitten en een sjaggie maakster (ik dus). De katten liepen over de uitdruipkrant met de suikerlijm en dus zat het daarna overal…

  Na 2 dagen: ze drupten niet meer maar echt hard was het ook niet. Bij het doorprikken van de eerste ballon, die grrrmbl bleef plakken aan de draadjes, implodeerde de hele boel in 1 seconde tot een bolletje kleverige wol met een kuiken erin (van te voren van die kleine gele kuikentjes in de ballonnen gefrut, dat ging overigens nog het beste van het hele proces…).

  Daarna de rest uit wraak genegeerd en niet meer naar omgekeken. Toen ik ze na 4 dagen wilde opruimen (weggooien) bleken ze ineens keihard te zijn en de ballonnetjes waren vanzelf losgekomen en gekrompen…. en zijn ze eigenlijk best heel leuk!

  Gisteren de kuikens uit de ballonrestjes bevrijd zodat die in het gaasei blijven zitten (waarbij ze overigens vrolijk door de te grote gaten heen op de grond vielen, dus de moeite van ze in het ballonnetje frutten had ik me kunnen besparen. Maar ik druk ze zo door de openingen heen weer terug en dan snel in de paastakken hangen en niet meer aanzitten!

  He he, project Pasen 2015 is geslaagd.

 3. Lana

  Proest! Ok sorry ik moet echt heel hard lachen! Ik had die draadeitjes ook voorbij zien komen maar ik dacht nog: “daar waag ik me niet aan hahaha

 4. Wat leuk om te zien dat iemand onze site hier vermeld door middel van een reactie! Tevens ook een erg leuk artikel dat je hebt geschreven over 3X last minute Paasdecoratie!

  Veel succes en een fijn paasweekend gewenst!
  Tomas

 5. Marjolein

  Geeft niet, ik moest stiekem ook wel om mezelf lachen achteraf ;). En ik geniet na al die moppers nu extra van het eindresultaat, hihi.
  Fijne Pasen, Ostara (rond de 1e volle maan na 21 maart, dat is nu) of ander Lente-achtige weekendgezelligheid.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.